Υπολογιστές Ενεργειακού Αποτυπώματος


Πάρτε το χρόνο να κάνετε εκτίμηση του αποτυπώματος άνθρακα προκειμένου να έχετε μια ιδέα για το αντίκτυπο που έχετε πάνω στο περιβάλλον.

Αυτό το βήμα θα σας επιτρέψει να ορίσετε τις προτεραιότητές σας, να οργανώσετε τη πράσινη μετάβασή σας στο σπίτι ή στο γραφείο, και πιο σημαντικό έχετε μία μονάδα μέτρησης για τις μελλοντικές δράσεις που αναλαμβάνετε.

Υπάρχουν πολλούς δωρεάν υπολογιστές αποτυπώματος στο Διαδίκτυο, αλλά μετά από είκοσι και επισκέψεις σε ιστοσελίδες, θα βρείτε ακόλουθα τα καλύτερα εργαλεία που έχω επιλέξει για σας. Να είστε προσεκτικοί να επιλέξτε σωστά τη χώρα στην οποία διαμένετε (τα δεδομένα της κάθε χώρας είναι διαφορετικά, δεδομένου ότι κάθε χώρα έχει τις τιμές, τους πόρους και εγκαταστάσεις της).

Πατήστε της εικόνες για να πάτε στους υπολογιστές

Λεπτομερής Ενεργειακό Υπολογιστή για ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ

Carbon Footprint LtdΑυτό είναι το αγαπημένο μου υπολογιστή αποτυπώματος, επειδή είναι πολύ λεπτομερείς και είναι διαθέσιμο για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Επιπλέον, δίνει την ευκαιρία να υπολογίσει το αποτύπωμα του άνθρακα για συγκεκριμένες ενέργειες/δραστηριότητες όπως τα μεταφορικά μέσα: μηχανάκι και τρένο.

Επιπλέον, Επιπλέον, το εργαλείο αυτό υπολογίζει για ένα Νοικοκυριό και για τις Επιχειρήσεις.

Απλό και γρήγορο Υπολογιστή για Νοικοκυριό

WWF Calculator GRΗ οργάνωση WWF έχει αναπτύξει μια πολύ απλή εφαρμογή υπολογισμού αποτυπώματος του άνθρακα. Το εργαλείο αυτό δίνει τη γενική τάση του αντίκτυπου σας στο περιβάλλον.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή EcoGuru, για όλους, ανεξάρτητα από την χώρα που ζείτε. Κάποια γραφεία χωρών έχουν αναπτύξει ένα τοπικό εργαλείο προκειμένου να περιλαμβάνουν περισσότερες τοπικές μετρήσεις (δίνοντας μια πιο ακριβής εκτίμηση) όπως το Ελληνικό Γραφείο.

Econews CalculatorΈνα τελευταίο πρακτικό εργαλείο, ειδικά για τους Έλληνες, είναι ο υπολογιστής άνθρακα του Econews. Πολύ γρήγορο και απλό, σας δίνει κάποιες μικρές συμβουλές στο τέλος του ερωτηματολογίου.

 

“A carbon footprint measures the total greenhouse gas emissions caused directly and indirectly by a person, organization, event or product.” – The Carbon Trust

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Πρότυπο Αποτύπωμα Άνθρακα στην ιστοσελίδα The Carbon Trust.

2 responses to “Υπολογιστές Ενεργειακού Αποτυπώματος

  1. Παράθεμα: Υπολογισμό Αποτύπωμα Άνθρακα | MissBlue Blog.gr·

  2. Παράθεμα: Υπολογισμό Αποτυπώματος Άνθρακα | MissBlue Blog.gr·

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s