Η Puma προς τη πράσινη συμμόρφωση!


Η μάρκα Puma θα προσπαθήσει να συμμορφωθεί στις εξελίξεις των αγορών και θα βγάλει πράσινη σειρά είδη ένδυσης και υπόδησης, πράγμα το οποίο οι μάρκες Nike και Addidas είχαν ήδη παρουσιάσει.

Παρόλο που είχε αναγνωριστεί αρκετές φορές για τις περιβαλλοντικές της προσπάθειες, η Puma δεν είχε ακόμα παρουσιάσει το δικό της όραμα του «οικολογικού ρούχο». Η σειρά θα συμπεριλαμβάνει 22 προϊόντα τα οποία θα είναι φτιαγμένα από βιοαποικοδομήσιμα πολυμερή, ανακυκλωμένα πολυμερή και οργανικό βαμβάκι. Το σκοπό είναι να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας των φυτοφαρμάκων, των χημικών λιπασμάτων κι των επικίνδυνων υλικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στα συνθετικά ρούχα. Όσο αφορά τα αθλητικά παπούτσια, θα είναι κατασκευασμένα ώστε να μπορούν να μεταμορφώνεται σε λίπασμα μετά από 6 έως 9 μήνες.

Παράλληλα με αυτό το λανσάρισμα, η Puma έχει επίσης οργανώσει μια πρωτοβουλία επιστροφής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης. Οι πελάτες θα μπρούν να φέρνουν πίσω τα ρούχα/παπούτσια σε τέλος κύκλου ζωής στα καταστήματα της μάρκας για ανακύκλωση.

Πηγές:

AFP

http://www.goodplanet.info/Contenu/Depeche/Puma-lance-une-ligne-de-vetements-ecolos?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Goodplanetinfo+%28Les+D%C3%A9p%C3%AAches+GoodPlanet.info+%29

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s