Ένα καινούριο βήμα για το Ηλιακό Αεροσκάφος Solar Impulse


Solar Impulse είχε μια λαμπρή χρονιά 2012, όπου ολοκλήρωσε την πρώτη διηπειρωτική πτήση συνδέοντας την Ευρώπη με την Αφρική μέσω επτά κομμάτια και 6000 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια. Σήμερα, το έργο των πρωτοπόρων της Ελβετικής αεροπορίας Bertrand Piccard και André Borschberg να πετάξουν σε όλο τον κόσμο μόνο με ηλιακή ενέργεια ολοκλήρωσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα.

20120919 Announcement of the partnership with Swiss Re Corporate Solutions – Photo Credit: Solar Impulse

Swiss Re Corporate Solutions, η εμπορική επιχειρηματική μονάδα του ασφαλιστικού Ομίλου Swiss Re, ενώνει τις δυνάμεις του με το Solar Impulse ως επίσημος Ασφαλιστής. «Αυτή η συνεργασία είναι μια εξαιρετική εφαρμογή μεταξύ δύο οργανισμών που μοιράζονται την πεποίθηση ότι η καινοτομία μπορεί να ανθίσει όταν η γνώση και η εμπειρία συνδυάζονται από κλάδο σε κλάδο», λέει ο Agostino Galvagni, διευθύνων σύμβουλος της Swiss Re Corporate Solutions. «Η Swiss Re Corporate Solutions δείχνει ότι έχει την τεχνογνωσία για να ταιριάζει με τις ανάγκες της Solar Impulse για ένα σχέδιο που θα φέρει επανάσταση ενδεχομένως τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την ενέργεια στη κοινωνία.» Bertrand Piccard, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Solar Impulse, υποστηρίζει αυτή τη καινούργια συνεργασία: «Όταν ο παππούς μου ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση στη στρατόσφαιρα το 1931, κανείς δεν ήθελε να τον ασφαλίσει. Σήμερα, Swiss Re Corporate Solutions έχει αποδειχθεί το πρωτοποριακό πνεύμα της, ασφαλίζοντας ένα επαναστατικό πειραματικό πρωτότυπο.»

Οι ασφαλιστικές λύσεις είναι σημαντικό μοχλό της καινοτομίας, επειδή επιτρέπει το περιορισμό των χρηματοοικονομικών κινδύνων σε συνδυασμό με τη βελτίωση της χρηματοδότησης των πρωτοποριακών έργων. «Αυτή η συνεργασία με έναν ειδικό στη διαχείριση κινδύνου, όπως Swiss Re Corporate Solutions θα ενισχύσει την ομάδα να βελτιώσει περαιτέρω την αξιοπιστία και την ασφάλεια της πτήσης σε όλο τον κόσμο», εξηγεί ο André Borschberg, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του έργου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το αεροσκάφος και το πλήρωμά του στην ιστοσελίδα:

http://www.solar-impulse.com/

Πηγές:

Solar Impulse επίσημη ιστοσελίδα:

http://www.solar-impulse.com/

Press Release 19/09/2012

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s