13ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Οικο-καινοτομία, 26 – 27/11/2012, Πορτογαλία


Από 26 έως 27 Νοέμβριος 2012 διοργανώνεται στη Λισαβόνα – Πορτογαλία, το 13ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Οικο-καινοτομία, το οποίο έχει ως στόχο να προωθήσει και να υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία στην οικολογική καινοτομία.

Στόχους του φόρουμ:

  • Επισημάνεται τις κύριες προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας κατά την είσοδό τους στην παγκόσμια αγορά,
  • Προώθηση και στήριξη της διεθνούς συνεργασίας στην οικολογική καινοτομία.

Το φόρουμ θα εξετάσει ιδιαίτερα τοπικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις για το νερό, καθώς και η ανάγκη για συνεργασίες, επίδειξη τεχνολογιών, μεθόδων και στρατηγικών για την καλύτερη διαχείριση του νερού σε νέες αγορές. Επίσης θα εξετάσει την κινητοποίηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, για τις επενδύσεις και τις δημόσιες-ιδιωτικές συνεργασίες.

Ποιος θα συμμετέχει; Τρία ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργάζονται για ουσιαστικές συζητήσεις: Eco-Innovera – την ενίσχυση της οικολογικής καινοτομίας μέσω της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και της διάδοσης, Ecopol – δημόσιου τομέα καινοτομία για καλύτερες πολιτικές και τα μέσα για την υποστήριξη της οικολογικής καινοτομίας και Περιβάλλοντος-NCP-Μαζί – προώθηση εταιρικών σχέσεων και συνεργασίας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Ποιο αποτέλεσμα περιμένουμε; Αυτό το φόρουμ θα πρέπει να βοηθήσει και να οδηγίσει τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν σαφείς και συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα για την αειφόρο ανάπτυξη. Ορισμένες χώρες, φυσικά, αποτελούν ένα πραγματικό παράδειγμα για τους άλλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φόρουμ και το πρόγραμμα, απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2012/2nd_forum/

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s