Ένα πλήρη πρόγραμμα για το 2013 για το Solar Impulse


«Αυτό που αρχικά έμοιαζε ως θέμα, αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία». Μετά το σπάσιμο του ορθοστάτης της πτέρυγας του δεύτερου αεροπλάνου (HB-SIB), το οποίο είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή «πτήσεις γύρω-του-κόσμου», η αποστολή αναβλήθηκε για 2014-2015. Αυτή η αλλαγή στο πρόγραμμα μεταμορφώθηκε σε μια ευκαιρία να παρουσιαστεί τη τεχνολογία του Solar Impulse στην Αμερική.

Με το πρωτότυπο HB-SIA, η ομάδα θα πετάξει κατά τη διάρκεια του 2013 στις ΗΠΑ. Το αεροπλάνο θα διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Δυτική Ακτή έως Ανατολική Ακτή φέτος την άνοιξη / καλοκαίρι. Πρώτον, οι μηχανικοί και τεχνικές ομάδες αποσυναρμολογούν το HB-SIA σε κομμάτια στη Payerne και θα αποσταλεί στο Σαν Φρανσίσκο με Jumbo Jet. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί ένα τέτοιο ελαφρύς και εύθραυστο αεροσκάφος.

Across America_Disassembly_The fuselage is detached from the wing_Switzerland 20130124 Photo Credit: Solar Impulse

Across America_Disassembly_The fuselage is detached from the wing_Switzerland 20130124 Photo Credit: Solar Impulse

Το HB-SIA δεν έχει δοκιμαστεί / κατασκευαστεί για να διασχίσει το ωκεανό και γι ‘αυτό δεν ήταν επιλογή να πετάξει μέχρι την Αμερική. Η επόμενη γενιά του αεροσκάφους  HB-SIB, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στο Dübendorf, θα έχει πιο προχωρημένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά – όπως ένα πιο άνετο πιλοτήριο, το οποίο είναι σημαντικότερης σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος γύρω-του-κόσμου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από μια σειρά άρθρων σχετικά με την κατασκευή της δεύτερης γενιάς αεροπλάνου Solar Impulse, το HB-SIB (Δείτε τα 3 πρώτα άρθρα εδώ http://www.solarimpulse.com/en/tag/Making-of). Από την άλλη πλευρά, στη Λοζάνη οι ομάδες μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πολυμέσων κάνουν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την αποστολή του 2013 «επαφές με πολιτικούς, επιχειρηματίες, πανεπιστήμια και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα παραμένουν δυναμικοί και up-to-date».

Η αποστολή «Διασχίζοντας την Αμερική το 2013» δεν θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη των πιστών εταίρων, όπως τη Solvay, Schindler, Bayer MaterialScience και SwissRe Corporate Solutions που επέτρεπαν το σχέδιο κατάκτησης νέων οριζόντων.  Και αυτό παρόλο που οι αρχικές δυσκολίες και ανατροπές έμοιαζαν με άσχημα νέα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το αεροσκάφος και το πλήρωμά του στην ιστοσελίδα: http://www.solarimpulse.com/

Πηγές:

Solar Impulse επίσημη ιστοσελίδα: http://www.solarimpulse.com/

Press Release 11/02/2013

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s