Σαββατιάτικο Φρουτοζούμ – Λεμόνι


Το λεμόνι … σε σαλάτες, στο κρέας, στο ψάρι, σε τάρτες, σε κέικ και που δεν χρησιμοποιείται το λεμόνι! Είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου, η λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών). Όταν ανακαλύφθηκε το λεμόνι χρησιμοποιούταν στη ιατρική, για τις αντισηπτικές ιδιότητες του και της μεγάλης οξύτητάς του (το χυμό περιέχει 5% κιτρικό οξύ και pH από 2 μέχρι 3). Η λεμονιά έρχεται από την Κίνα και την Ινδία και εισήλθε στην  Ευρώπη τον 1ο αιώνα ΠΧ, στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και καλλιεργήθηκε στις νότιες περιοχές της Ιταλίας και στη Σικελία, απ’ όπου μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα.Lemons

Η λεμονιά θέλει τροπικό και εύκρατο κλίμα, ξυρό γόνιμο χώμα, πολύ ηλιοφάνεια και νερό αλλά και να στεγνώνει μεταξύ των ποτισμάτων και δεν αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι χώρες που παράγουν πολλά λεμόνια είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ινδία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.

Το Λεμόνι

  • Καλό για την καρδιά μας,
  • Βοηθάει στη ρύθμιση της πίεσης,
  • Απαλύνει το δέρμα,
  • Θεραπεύει το σκορβούτο (Το σκορβούτο είναι ασθένεια που προκαλείται από έλλειψη στον οργανισμό της βιταμίνης C)
Related Articles:
Advertisements

3 responses to “Σαββατιάτικο Φρουτοζούμ – Λεμόνι

  1. Παράθεμα: Σαββατιάτικο Φυτοζούμ – Άνηθος | MissBlue Blog.gr·

  2. Παράθεμα: Σαββατιάτικο Φρουτοζούμ – Πεπόνι | MissBlue Blog.gr·

  3. Παράθεμα: Σαββατιάτικο Λαχανικοζούμ – Αγγούρι | MissBlue Blog.gr·

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s