Σαββατιάτικο Φυτοζούμ – Άνηθος


Dill plant growing in vegetable gardenΟ Άνηθος (Anethum graveolens) είναι φυτό της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae). Είναι ιθαγενές, μονοετές φυτό των Μεσογειακών χωρών και της νότιας Ρωσίας. Ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα ως άνηθον και άνησον. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα και θεωρούσαν το αιθέριο έλαιο των καρπών του χαλαρωτικό και τονωτικό των μυών. Ο άνηθος απολαμβάνει πολύ τον ήλιο αλλά δεν του αρέσει το υγρό έδαφος. Εκτός ότι πάει πάρα πολύ καλά με τη φέτα, ο άνηθος χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη μαγειρική. Στη φαρμακευτική η δράση του θεωρείται ευεργετική κατά διαφόρων κολικών, ενώ χρησιμοποιείται και ως διουρητικό και τονωτικό.

Ο Άνηθος

  • Καλό για το στομάχι,
  • Καλό για το πονόδοντο από μολύνσεις των ούλων και τερηδόνας (μασάτε φύλλα για να περάσει),
  • Βελτιώνει τη πέψη,
  • Καλό για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Related Articles:

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s