ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ


Βιβλιογραφία - JLΟ Jonathan Low, Μάρκετινγκ & Media στην Plant Your Pencil, ευγενικά απάντησε μερικές ερωτήσεις για να μας δώσει περισσότερα για την ιστορία του μαγικού μολυβιού.

MissBlue – Που/πότε ήρθε η ιδέα του Sprout μολυβιού? Τι είναι η ιστορία του Sprout μολυβιού?

JL – Ο Μάριος Μπολίνι, αμερικανός φοιτητής Σχεδιασμού και Ρομποτική, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μολύβι. Δημοσίευσε μία ιδέα στην kickstarter.com (http://kickstarter.com/) , η οποία βασίζεται στο ‘crowdfunding’, όπου ιδιώτες/κοινοί άνθρωποι μπορούν να χρηματοδοτούν ασυνήθιστες ιδέες. Δύο δανοί –  Ο Michael Stausholm Christiansen και ο Jonathan Løw – ενδιαφερθήκαν για την ιδέα και ανάπτυξαν την ιδέα μαζί με τον Μπολίνι.

Η έννοια του βιώσιμου μολύβι  που μπορεί να βλαστίσει  ξεκίνησε. Αφού είχαν επενδύσει πάνω από 2000 άτομα για ένα σύνολο  $37,000 στην ιδέα, τα πρώτα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν.

Εννέα μήνες μετά, το πρώτο βιώσιμο μολύβι με όνομα «Sprout» είχε δημιουργηθεί.

Πόσα άτομα απασχολούνται από τη Plant Your Pencil? 6 άτομα δουλεύουν σήμερα στην εταιρεία.

Γιατί επιλέξατε την παραγωγή να είναι στις ΗΠΑ; Υπήρχαν ειδικές δυνατότητες, γιατί δεν βρέθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα;

Αυτό έγινε γιατί ο εφευρέτης και οι φοιτητές ρομποτικής είναι στις ΗΠΑ.

Διατίθεται το Sprout στην Ελλάδα;

Σε λιανική όχι ακόμα αλλά όποια εταιρεία ενδιαφέρεται, εταιρείες προώθησης, οργάνωσης εκδηλώσεων κλπ μπορούν να το εισάγουν πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα www.plantyourpencil.com. Επίσης, αν κάποιο ιδιώτης θέλει να το παραγγείλει, θα λανσάρουμε σε λίγο το Ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό κατάστημα ο οποίος θα στέλνει και στην Ελλάδα.

JL, Photo credit: Jonathan LoewΤι συμβουλή θα δίνατε σε καινοτόμους; Πώς μπορεί να γίνει μια επιτυχία;

Έχω 5 συμβουλές να δώσω:

1. 90% της επιτυχίας είναι η εμμονή

Θα ακούσετε πολλά «Όχι», πολλές φορές πριν ακούτε κανέναν «Ναι». Πάρτε κάθε «όχι» ως ένα μάθημα και ένα βήμα πιο κοντά σε ένα «ναι».  Προσαρμοστούν και να συνεχίσουμε να πιέζουμε για. Οι πιο επιτυχημένες άνθρωποι είναι αυτοί που δεν παραιτήθηκαν.

2. Αγκάλιασε την αποτυχία

Θα αποτύχετε – πολλές φορές. Πρέπει να μάθετε να το αγαπάτε. Να απολαμβάνεται κάθε λεπτό της αποτυχίας, γιατί μαθαίνετε. Κάθε μάθημα από κάθε αποτυχία θα τα πάρετε για να βελτιώσετε την επόμενη φορά. Κανένας είναι τέλειος την πρώτη φορά που κάνει κάτι.

3. Αισθανθείτε το φόβο & Κάντε το έτσι και αλλιώς!

Αν έχετε βολευτεί, δεν προχωράτε μπροστά. Η πρόκληση στον εαυτό σας να βγείτε από τη ζώνη άνεσης καθημερινά. Μπορείτε να γίνετε ότι ονειρεύεστε αν είστε αρκετά γενναίοι να το δοκιμάσετε.

4. Δημιουργήστε ένα δίκτυο

Δίκτυο! Δεν μοιράζουμε επαγγελματικές κάρτες απλά, κάνουμε πραγματικές συνδέσεις. Πρέπει να γίνετε το πρόσωπο «αναφοράς» και θα είστε πάντα πάνω στο μυαλό. Έχω γνωρίσει μέντορες, συνεργάτες και φίλους δικτυώνοντας. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να με παρουσιάσουν σε άτομα με τους οποίους διαφορετικά δεν θα είχε γίνει ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει «δεν είναι αυτό που ξέρετε, αλλά ποιοι γνωρίζετε».

5. Όλοι είναι οι καθηγητές σας

Είτε έχουν 3 μήνες εμπιρεία είτε 25 χρόνια, όλοι έχουν κάτι να σου μάθουν. Έχουν όλοι μία διαφορετική άποψη και μερικές φορές το πιο απροσδόκητο πρόσωπο (η σκυλί) θα σας πει ακριβώς αυτό που χρειαζόσασταν να ακούσετε για να κάνετε αυτή τη στιγμή μία «Α α!» στιγμή.

Τέλος, να περνάτε καλά! Όντας ένας επιχειρηματίας είναι πάρα πολύ δουλειά και αν δεν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, μην κάνετε τον κόπο.

Jonathan, ευχαριστούμε ια τις πολύτιμες συμβουλές, ελπίζω ότι οι Έλληνες εφευρέτες θα τις ακολουθήσουν!

(Διαβάστε την ολόκληρη βιογραφία του Jonathan Loewεδώ  http://www.jonathanloew.dk/#!jonathan-loew—biography/c1cf0 )

Μην περιμένετε άλλο, και μάθετε όλα για το μολύβι Sprout στην επίσημη ιστοσελίδα της Plant Your Pencil www.plantyourpencil.com

Σχετικά Άρθρα:

Advertisements

One response to “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ

  1. Παράθεμα: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Νέα – Φανταστείτε ένα μολύβι που γίνεται λουλούδι φυτό – Τώρα διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη! | MissBlue Blog.gr·

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s