Solar Impulse Solar Impulse – Σημαδεύει ένα Νέο Σημαντικό Σημείο στην Ιστορία της Αεροπορίας


Solar Impulse 

Η σεζόν 2013 φτάνει στο τέλος της και ακόμα μία φορά το αεροπλάνο Solar Impulse «χτισμένο στην Ελβετία από μια ιδιωτική ομάδα πολιτών με επιτυχία» ολοκλήρωσε την αποστολή της διάσχισης των ΗΠΑ, με συλλογή από επιτεύγματα και ρεκόρ. Το Solar impulse θέτει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της αεροπορίας, όχι μόνο στον Αέρα, αλλά και στο Έδαφος. Η  αποστολή “Across America” έληξε και η ομάδα θα έχει πολλές ιστορίες να θυμηθεί.

Το έτος του Solar Impulse ήταν μια πραγματική επιτυχία που αποδεικνύει στον κόσμο την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των καθαρών τεχνολογιών. Είναι το πρώτο αεροπλάνο που διέσχιζε τις ΗΠΑ, μέρα και νύχτα μόνο με ηλιακή ενέργεια. Το ταμπλό της αποστολής: διάσχισε τις ΗΠΑ σε έξι πόδια, που καλύπτουν το 3511 μίλια με ένα συνολικό χρόνο πτήσεων 105 ωρών, 41 λεπτά.

Across America Mission's map - Credit: Solar Impulse org

Across America Mission’s map – Credit: Solar Impulse org

  • 03 Μαίου 2013: Πρώτο σκέλος San Francisco/Moffett Airfield – Phoenix/Sky Harbor Πιλότος: Bertrand Piccard, Ιδρυτής και Πρόεδρος
  • 22 Μαίου 2013: Δεύτερο σκέλος Phoenix/Sky Harbor – Dallas/Fort Worth Πιλότος: André Borschberg, Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος
  • 03 Ιουνίου 2013: Τρίτο σκέλος Dallas/Fort Worth – St. Louis/Lambert Airport Πιλότος: Bertrand Piccard
  • 14 Ιουνίου 2013: Τέταρτο σκέλος St. Louis/Lambert Airport – Cincinnati/Lunken ως Pit-Stop Πιλότος: André Borschberg
  • 5 Ιουνίου 2013: Πέμπτο σκέλος Cincinnati/Lunken – Washington DC/Dulles Πιλότος: Bertrand Piccard
  • 06 Ιουλίου 2013: Έκτο και τελευταίο σκέλος Washington DC/Dulles – New York/JFK Πιλότος: André Borschberg

Κατά το δεύτερο σκέλος, η Solar Impulse έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης στην κατηγορία ηλιακής αεροπορίας από την FAI (936 μίλια/1506 χλμ).

Στο έδαφος, τα πράγματα δείχνουν όσο ενθουσιασμό όσο στον αέρα, το Solar Impulse έχει γίνει μια πραγματική απόδειξη στον κόσμο ότι η ηλιακή ενέργεια είναι μια στερεά εναλλακτική λύση για τα σημερινά θέματα. Το ηλιακό αεροπλάνο κατάφερε να απασχολήσει και να συλλέξει ένα μεγάλο αριθμό υποστηριχτών μέσα από διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια κάθε στάσης της αποστολής «Across America», και αυτό χάρη της ομαδικής εργασίας:"Across America" Mission's Accomplishments on Ground

Τίποτα δεν ήταν εύκολο και προκλήσεις ήταν στο ραντεβού, δοκιμάζοντας τη δύναμη της ομάδας και του αεροσκάφους. Η φύση έδειξε σημαντική είναι η ικανότητα μιας ομάδας να προσαρμοστεί συνεχώς και να αντιδρά θετικά σε κάθε δυσκολίες: στο Ντάλας, το Solar Impulse αντιμετώπισε «ισχυροί άνεμοι που ισοφάρισαν τη ταχύτητα προσέγγισης του αεροπλάνου«, στο Σαιντ Λούις, η ομάδα λειτούργησε για πρώτη φορά με τη φουσκωτή κινητή δομή επειδή το υπόστεγο είχε καταστραφεί από μια καταιγίδα. Πριν την άφιξη στο Ουάσιγκτον, οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατά που ανάγκασαν το ηλιακό αεροπλάνο να κάνει μια απρογραμμάτιστη στάση στο Σινσινάτι, και κατά τη διάρκεια της πτήσης προς Νέα Υόρκη, «ένα σχίσιμο 8 πόδια / 2,5 μέτρα εμφανίστηκε στο ύφασμα στο κάτω μέρος του αριστερού φτερού, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί και ενδεχομένως  να βάλει σε κίνδυνο το τελικό σκέλος». Ωστόσο, το αεροσκάφος Solar Impulse έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς να χρησιμοποιεί μία σταγόνα καυσίμου πέταξε σε όλη τις ΗΠΑ και αυτό χάρη του συνδυασμού ένα  καινοτόμο επιτυχημένο αεροπλάνο και μια αποτελεσματική ομάδα που υποστηρίζει το έργο επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα καθαρών τεχνολογιών.

Το τέλος του έτους θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναλύσουν την αποστολή για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές, τεχνολογικές και περιεχομένου, με τους εταίρους. Το Solar Impulse HB-SIA διαλύθηκε στο JFK και μεταφερθεί σε ένα αεροπλάνο τζάμπο πέρα από τον Ατλαντικό πίσω στην Ελβετία, ενώ το δεύτερο αεροπλάνο καινούργιας γενιάς, HB-SIB, είναι στα τελευταία στάδιά της κατασκευής. Η νέα γενιά Solar Impulse θα είναι κατασκευασμένο στις αρχές του 2014 και θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές πτήσεις προκειμένου να προετοιμαστεί την αποστολή «Γύρο του κόσμου» για το 2015. Το αεροπλάνο που πέταξε φέτος θα αποθηκευτεί στο Dübendorf – Ελβετίας και θα διατηρηθεί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον σε συνθηκών πτήσεων.

Θέλετε να συμμετέχετε στο κίνημα, εγγραφτείτε εδώ: http://www.solarimpulse.com/join_us/.

Σημείωση: η αποστολή “Across America” έγινε σε συνεργασία με τη Solvay, Schindler, Bayer Material Science, Swiss Re Corporate Solutions, Sunpower και την Swiss Confederation.

Πηγές:

Solar Impulse επίσημη ιστοσελίδα: http://www.solarimpulse.com  

Press Release 19/07/2013 Solar Impulse successful flights in USA promote clean technologies

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s