ΤΟ ΕΡΓΟ ITER: Ενημέρωση Ιουλίου


ITER top_logoΕνεργειακό έργο στο Κανταράς της Γαλλίας: ο Σεπτέμβριος ξεκινά με πολλή δουλειά μπροστά, φορείς του έργου ITER παραμένουν πεπεισμένοι της ακόμα κι αν οι προκλήσεις έρχονται.

Σεπτέμβριος 2013, Συνάντηση υπουργικού επιπέδου

Το έργο ITER είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μην ενδιαφερθούν ή ασχοληθούν οι πολιτικοί με τις εξελίξεις. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση υψηλού επιπέδου με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους των επτά μελών του ITER. Οι εκπρόσωποι αναγνώρισαν την πρόοδο της οικοδόμησης του μεγαλύτερου tomahawk στην ιστορία και επιβεβαίωσαν την πολυπλοκότητα, τις προκλήσεις του έργου, αλλά τόνισαν και τη σημασία του. Το έργο ITER είναι απαραίτητο για το μέλλον των πηγών ενέργειας του κόσμου.

Οι οικονομικές καταστάσεις είναι διαθέσιμες, για να δούμε κάποια ενδιαφέρον στοιχεία

Το ITER το 2012 είναι

477 υπάλληλοι (471 το 2011) που δουλεύουν για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στο κόσμο. Δουλεύουν πάνω σε μία λύση που μπορεί να επαναστατήσει το κόσμο όλο.

€979 Εκατομμύρια Ακίνητα, εγκαταστάσεις & εξοπλισμό (€736 εκ. το 2011): αυξάνονται κάθε χρόνο με την εξέλιξη της οικοδόμησης με καλό ρυθμό.

€218 Εκατομμύρια χρηματικές συνεισφορές (€184 Εκ. το 2011): Οι συνεισφορές προέρχονται από τα επτά μέλη του έργου. Οι συνεισφορές αυξήθηκαν επίσης, πράγμα το οποίο είναι λογικό όσο προχωράει το έργο και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο εργάζονται για το ITER.

€61 Εκατομμύρια Λειτουργικά έξοδα (€65 εκ. το 2011): Ανακοινώνοντας μια στρατηγική ελέγχου των κοστών για το τρέχον έτος, ευθυγραμμισμένη με την παγκόσμια κρίση, οι ομάδες διαχείρισης έργου του ITER επιτυγχάνεται ο στόχος για το 2012.

Φωτογραφία από αεροπλάνο των εγκαταστάσεων Photo Credit: ITER org

Φωτογραφία από αεροπλάνο των εγκαταστάσεων Photo Credit: ITER org

Μάθετε περισσότερα με εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα σχετικά με την επίσημη του έργου στην ιστοσελίδα του έργου: http://www.iter.org/

Πηγές:

ITERεπίσημη ιστοσελίδα: http://www.iter.org/

Οικονομικές Καταστάσεις 2011, 2012

Press Release 06/09/2013

Σχετικά Άρθρα:

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s