Βελτιώστε το αποτύπωμά σας μέσω του προσωπικού σας – Μέρος 1


Eco-Employees Photo Credit: Camille DelcourΟ κόσμος βυθίζει σε μία δύσκολη κοινωνικό-οικονομική κρίση. Στην αγορά οι εταιρείες βρίσκουν υιοθετούν συνήθως την απόλυση, τη μείωση των μισθών ώστε να προσπαθήσει να αυξήσουν τα οφέλη και να επιβιώσουν στη κρίση. Αναρωτιέμαι αν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί η κρίση; Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται έναν εμπειρογνώμονα για να καταλάβει ότι στις συνθήκες μας δεν είναι η κατάλληλη λύση. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων ή των μισθώνχειροτερεύει την οικονομική σταθερότητα μιας χώρας, δεδομένου ότι λιγότερα χρήματα που θα εισαχθούν εκ νέου στην αγορά και περισσότεροιάνεργοι οι οποίοι κοστίζουν στη κυβέρνηση και δηλαδή στους Έλληνες. Αυτή είναι η γενική εικόνα αλλά αναρωτιέμαιδεν θα μπορούσαν οι επιχειρήσεις να σκεφτούν έναν διαφορετικό τρόπο για να ενεργήσουνπάνω στο κόστος μισθών και εργαζόμενων γενικά; Ναι υπάρχει, και στηρίζεται στην καινοτομία, βασίζεται σε αυξημένησυμμετοχήτου προσωπικού στη καθημερινότητα της επιχείρησης. Γιατί? Επειδή είναι ο μόνος τρόπος για μια εταιρεία ναεξασφαλίσει ότι θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους με έναν τρόπο το οποίο θα επιτρέπει την εταιρεία να κάνει περαιτέρω εξοικονόμηση χωρίς μείωση υπαλλήλων.

Γνωρίζοντας τους υπαλλήλους σας και έµμεσο αντίκτυπο στην κόστος σας;

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που διαχειρίζεστε, το μέγεθος ή τη μορφή της, επενδύοντας τους υπαλλήλους στη ζωή της είναι ένας έμμεσος τρόπος να ενεργείστεπάνω στο P & L σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε τη συμμετοχή του προσωπικούσας: ορισμένες εταιρείες επιλέγουν οικονομικές λύσεις και άλλες προτίμησαν άλλους τρόπους,«μη χρηματικές» λύσεις: αύξηση ομαδικού πνεύματος με ομαδικά γεγονότα, άλλες ανέπτυξαν εταιρική κουλτούρα και, τέλος, άλλες προσπαθούν να βελτιώσουν τη δέσμευση μέσω περιβαλλοντικών λύσεων που κάνει την εικόνα της εταιρείας, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στους ανθρώπους που τη κάνουν να ζουν κάθε μέρα.

Analyse to understand Photo Credit: Camille DelcourΑυτός είναι ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας μέσα από τις αποφάσεις και τις ενέργειες των υπαλλήλων σας. Πώς; Το πρώτο βήμα, πριν απαιτήσετεοτιδήποτε, είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε την συνολική εικόνα για το πού οι υπάλληλοί επηρεάζουν το εταιρικό αποτύπωμα άνθρακα. Κάθε άνθρωπος, όπως και τα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία, έχει επίσης αντίκτυπο στο αποτύπωμα. Παράλληλα, η επιρροή αυτή έχει ένα δεύτερο αποτέλεσμα εκτός τουαποτυπώματος άνθρακα και είναι στο P & L σας :

  • Λειτουργικά έξοδα: κατά τις ώρες εργασίας, οι άνθρωποι καταναλώνουν ενέργεια, νερό, προμήθειες, μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές που επηρεάζουν το επίπεδο των δαπανών.
  • Έξοδα παραγωγής: εσείς και οι υπάλληλοί σας παίρνετε αποφάσεις,το κόστος της πρώτης ύλης εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας/συμπεριφοράς των ομάδων και των διαδικασιών που εφαρμόζετε.
  • Έξοδα Προώθησης: εξαρτιούνται καθοριστικά από την στρατηγική μάρκετινγκ (χρήση χαρτιού, τρόπος επικοινωνίας, συσκευασία, προϊόν…)..

Στην πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης μια ομάδα ανθρώπων έχει αντίκτυπο, και αν αυτή η ομάδα είναι μέρος των υπαλλήλων σας τότε την ελέγχετε και μπορεί να τη διαχειριστείτε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε η επιρροή αυτή να είναι πιο πράσινη χάρη στην εφαρμογή περιβαλλοντικών διαδικασιών. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι θα ενεργείστε μέσω των υπαλλήλων σας. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται το αποτύπωμα άνθρακα λόγω των πράξεων τους. Αυτός είναι ο στόχος μας σε αυτό το άρθρο. Στο τέλος αυτού του πρώτου σταδίου, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ορίσει και κατανοήσει που θα χρειαστεί να δράσετε. Σχετικά με το παραπάνω μη εξαντλητικό κατάλογο, ένα καλό τελικό αποτέλεσμα της μελέτης σας θα μπορούσε να είναι:Example of Analysis Photo Credit: Camille Delcour 2013

Έχοντας προσδιορίσει με σαφήνεια τους στόχους σας και την ομάδα που θα αναλάβει το έργο της αλλαγής, μπορείτε εύκολα να αρχίσετε να προχωρήσετε στη Πράσινο μετάβαση των εργαζομένων για σας. Για το έργο αυτό, υπάρχουν δύο τρόποι: με την εκπαίδευση και την αλλαγή της συμπεριφοράς των υπαλλήλων σας και/ή με την εφαρμογή έργου  τροποποίησης των διαδικασιών και του εξοπλισμού.

Την επόμενη βδομάδα, 2ο Μέρος «Υπάλληλοι – Πράσινη Μετάβαση»

Όποια και αν είναι το μέγεθος της επιχείρησής σας, αν χρειαστεί ποτέ να αξιολογήσετε μια γραμμή κόστος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου camilledelcour@missblue.org. Με τις γνώσεις σας για την αγορά και μια λεπτομερής ανάλυση με σχετικά εργαλεία, μπορούμε εύκολα και φτηνά να βρούμε έναν τρόπο να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και το κέρδος σας κάνοντας μόνο μικρές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να μην είχατε ποτέ σκεφτεί. Μπορώ να σας παρέχω εργαλεία προσαρμοσμένα στον τύπο τις επιχείρησής σας, ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορείτε να χρειαστείτε ώστε να γίνει η πράσινη μεταβατικότητά σας μία πραγματικότητα.

Advertisements

2 responses to “Βελτιώστε το αποτύπωμά σας μέσω του προσωπικού σας – Μέρος 1

  1. Παράθεμα: Βελτιώστε το αποτύπωμά σας μέσω του προσωπικού σας – Μέρος 2 | MissBlue Blog.gr·

  2. Παράθεμα: Βελτιώστε το αποτύπωμά σας μέσω του προσωπικού σας – Μέρος 3 | MissBlue Blog.gr·

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s