ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΙΟΤΟΠΟΣ – Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


ΒΙΟΤΟΠΟΣ - ΑΡΚΤΟΥΟΣ LogoΕκδήλωση γνωριμίας και παρουσίασης των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, υλοποίησαν το Γραφείο σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, το 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Το 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων συνυπάρχουν και έχουν κοινή αυλή η οποία είναι μία από τις 20 αυλές σχολείων και ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΒΙΟτόπου. Στο πλαίσιο του προγράμματος μέσα στο 2014 θα δημιουργηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ένας βοτανικός κήπος με δέντρα, θάμνους και ποώδη που συναντάει κανείς στο «βιότοπο του λύκου» (καστανιές, σφένδαμο, δρυ, πικροδάφνη, δάφνη, μέντα, κ.α.).

Στην εκδήλωση μετά τον χαιρετισμό της Περιφερειακής Συμβούλου Ελένης Αργυροπούλου-Καλλιάρα και το θερμό καλωσόρισμα από τον Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Ξάφο, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις:

  • «Μηνύματα από το οικοσύστημα της καθημερινότητάς μας», Ελένη Γιοντζή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
  • «Βιότοπος: Η φύση στην αυλή μας», Λάζαρος Γεωργιάδης, Διευθυντής Προγραμμάτων ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
  • «Βιότοπος. Η φύση στην αυλή μας: ψυχή της φύσης στο σχολείο μας», Αμαλία Κ. Ηλιάδη, Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, Φιλόλογος-Ιστορικός.
  • «Βιότοπος: Η φύση στην αυλή μας, Ο Βιότοπος του Λύκου», Ρίτσα Τέγου, εκπαιδευτικός ΠΕ06, συντονίστρια του προγράμματος για το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • «Η σχολική αυλή από το χθες στο σήμερα…», Χρήστος Παπαδούλης, Δ/ντης 9ου Γυμνασίου Τρικάλων
  • «Βιότοπος: Η φύση στην αυλή μας, Η σχολική αυλή των ονείρων μας», Φανή Κογιάννη, συντονίστρια του προγράμματος για το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν οι παρουσιάσεις των παιδιών, οι οποίες διαβεβαίωσαν την άμεση κινητοποίησή τους και την υιοθέτηση των μηνυμάτων που το πρόγραμμα του ΒΙΟτόπου θέλει να στείλει.ΒΙΟτοπος στα ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΡΚΤΟΥΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες και τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στα Τρίκαλα και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Τρικάλων για την διάθεση της αίθουσας και την γενικότερη ένθερμη υποστήριξη.

Περρισότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» στην ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Advertisements

Μια σκέψη;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s