Zoom – Αλόη Βέρα το ελιξίριο αθανασίας 14


smallAloeVeraPlantΑνακαλύψτε όλες τις χρήσεις της Αλόης Βέρα – Πρασινίστε  τον εαυτό σας, αλλάξτε τη συμπεριφορά σας και τις συνήθειες σας! Η πρώτη αναφορά της χρήσης της αλόης ανάγεται στην 3η χιλιετία Π.Χ στη Σουμερία (Αίγυπτος), πάνω σε δισκία από πηλό. Από την αρχαιότητα, ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος αναφέρουν την Aloe για τραυματισμούς και εγκαύματα, δυσπεψία και ακόμα για όγκων. Συναντάται ευρέως στην κινεζική φαρμακοποιία, καθώς και στις Ινδικές Συνθήκες Ayurvedic, δύο πρακτικές που εξακολουθούν να εξασκούνται ακόμα μετά από 3000 χρόνια. Η Αλόη είναι 99% φυτικό νερό. Στο 1% που απομείνει, μικρά θαύματα από απίστευτο πλούτος λειτουργούν σε συνεργία (250 ουσίες σε συνεργία έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα), μέσα στα οποία 75 συστατικά έχουν βιολογικές ιδιότητες!

Υγεία – Συμβουλή 14 Ο καλύτερος φίλος σου κατά τις φουσκάλες

Αγοράσατε καινούργια παπούτσια και η πρώτη φορά που τα φορέσατε σας έκαναν δυστυχισμένος/η. Μια κακή φουσκάλα σας ενοχλεί πολύ … ευτυχώς το μαγικό μας φίλτρο Αλόη Βέρα είναι εδώ και θα κάνει ό, τι καλύτερο!

Blistered FeetΧρησιμοποιήστε το τζελ της αλόης για να θεραπεύετε τις φουσκάλες. Εφαρμόστε το τζελ για περίπου 2 ή 3 ημέρες κάθε πρωί και βράδυ πάνω στη φουσκάλα (δεν έχει σημασία αν είναι τρυπημένη ή όχι).

Η Αλόη Βέρα συμπεριλαμβάνει διάφορα στοιχεία, μερικοί από τους οποίους κατέχουν αναλγητικό και αντισηπτικό ρόλο: μαγνήσιο, σαλικυλικό οξύ και λουπεόλης. Επιπλέον, επιστημονικές έρευνες βρήκαν άζωτο ουρίας, κανέλα οξύ, φαινόλη και θείο στο φυτό. Οι παράγοντες αυτοί θεραπεύουν διάφορες ασθένειες και σε συνδυασμό με τις αντί-φλεγμονώδεις ιδιότητες χάρη στα οξέα που περιέχει βοηθά πολύ στην επούλωση των φουσκαλών.

Υπενθύμιση

Χρήση τζελ φρέσκου φύλλου Αλόης: πρέπει να εξαγάγετε το πήκτωμα από το φυτό σας. Κόψετε ένα κομμάτι του φύλλου και να το πιέσετε. Θα βγει ένα σαφές παχύρρευστο υγρό το οποίο είναι το φρέσκο τζελ. Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το τζελ αμέσως γιατί δεν διατηρείται. Αν αγοράζετε το τζελ από την αγορά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι η μάρκα που αγοράζετε έχει υψηλό ποσοστό φυσικό τζελ αλόης (συνήθως μπορείτε να βρείτε μέχρι 90% με 99%).

Πηγές:

Ιστοσελίδα Un Monde Aloe http://www.traitement-aloevera.com/utilisation/

Μια σκέψη;