Εισάγοντας περιβαλλοντικούς τρόπους διαχείρισης εταιρειών και δραστηριοτήτων


Το θέμα του περιβάλλοντος σήμερα αρχίζει και μπαίνει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας. Τα τελευταία χρόνια, οι Πολιτικές εισάγουν περιβαλλοντικούς νόμους και πρακτικές, οι άνθρωποι ενημερώνονται περισσότερα και μάλιστα πάρα πολύ ήδη έχουν αποκτήσει ή ξέρουν ότι θα έπρεπε να αποκτήσουν μία πιο πράσινη συμπεριφορά. Πολύ επίσης δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να είναι πιο πράσινη (η τιμή της βενζίνης έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις συνήθειές μας). Επίσης, οι επιχειρήσεις όχι μόνο παράγουν και καινοτομούν για πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά πλέον ενσωματώνουν πράσινες πρακτικές διαχείρισης. Το 2010, η Ευρωπαϊκή Κοινωνία, δημιούργησε το «Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου» EMAS (βασισμένο στο στον Κανονισμό (ΕΚ) 761/2001), το οποίο είναι ένα μηχανισμό (με εθελοντική συμμετοχή) για τη  αναγνώριση των οργανισμών που εφαρμόζουν και ενσωματώνουν πράσινες πρακτικές. Το 2011, τα βραδεία του EMAS έγιναν στη Πολωνία στις 17 Νοεμβρίου. Το EMAS βράβευσε περίπου 25 συμμετέχοντες επικεντρώνοντας την αξιολόγηση στην εμπλοκή των συμμετεχόντων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, μέσα στα οποία η EUROBANK η οποία ονόμασε σε κάθε κατάστημα ένα περιβαλλοντικός υπεύθυνος.

Σε αυτό το μέρος “Consulting” του Blog της,  η Bleneraida θέλει να περιγράφει ότι η περιβαλλοντική διαχείριση μπορεί να είναι και ένας τρόπος για να μειώσετε τα κόστη σας (μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα). Και για αυτό το στόχο, η Bleneraida, θα σας ενημερώσει για τις καλές πρακτικές που μπορείτε εσείς μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις να εφαρμόσετε, αλλά θα μπορέσετε επίσης να ζητήσετε και την υποστήριξη της για να αυξήσετε τη Πράσινη Συμπεριφορά μέσα στη δικιά σας εταιρεία (επικοινωνήστε μαζί μου εδώ).

Sources:

EMAS website: http://www.minenv.gr/emas/index.html

Article of DAS DMU newspaper, “EMAS Awards in the Media: The “Environmental Oscars”, December 2011, http://www.bmu.de/wirtschaft_und_umwelt/unternehmensverantwortung_csr/emas/doc/48086.php

Μια σκέψη;